Servei de biotrituració per a evitar l’ús del foc a la Mariola

El secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada, acompanyat per la directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, i alguns alcaldes dels pobles de la Mariola, han visitat els treballs de biotrituració de restes agrícoles que la Conselleria promou com a alternativa a l’ús del foc agrícola al Parc Natural de la Serra de Mariola. Les noves unitats de biotrituració de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural estan operatives i han superat el seu període de formació específic. El seu treball consisteix en la trituració de les restes vegetals que l’agricultor genera en la seua feina i que fins ara s’eliminaven mitjançant la crema. Ara les restes es gestionaran deixant el material triturat a la parcel·la perquè l’agricultor l’incorpore al sòl, la qual cosa comportarà l’augment de la matèria orgànica i l’increment de la humitat del sòl.

Per als parcs de la serra de Mariola i de la Font Roja, el punt d’eixida de les brigades està ubicat a Banyeres de Mariola i les zones d’actuació abasten els municipis de Bocairent, Alfafara, Agres, Muro d’Alcoi, Cocentaina, Alcoi, Ibi i Banyeres de Mariola. En total, en aquest primer període de funcionament es donarà servei a 59 parcel·les amb una superfície total aproximada de 44 hectàrees.

La visita del secretari autonòmic i de la directora general ha servit per a reunir-se amb els quatre alcaldes del «Consorci Ombria de la Serra Mariola», que integra els municipis de Banyeres de Mariola, Bocairent, Agres i Alfafara per a parlar del projecte d’innovació que està posant en marxa i que fomenta noves possibilitats d’aprofitament de la biomassa residual. A la reunió s’ha parlat de la promoció del compostatge de qualitat perquè puga ser utilitzat pels municipis com a un element a sumar a l’economia local.

Fins al mes de maig, els agricultors/es de Banyeres de Mariola que tinguen parcel·les dins del parc natural i desitgen utilitzar el servei de biotrituració podran presentar les sol·licituds corresponents. Per a informació més detallada, les persones interessades poden informar-se a les dependències municipals de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola.

Arxivat en: General

Deixa un comentari