Inauguració del Museu de la Farmàcia

El dissabte 8 de setembre, a les 18:00 h, s’inaugurarà el Museu de la Farmàcia de Banyeres de Mariola. Les noves sales estan ubicades a la casa contigua a l’oficina de Turisme del parc municipal de Vil·la Rosario. L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha habilitat aquestes dependències per a exposar de manera permanent una interessant col·lecció d’objectes relacionats amb tot el que envolta el món farmacèutic, com els recipients, l’instrumental de laboratori, els rètols, la publicitat, etc. En aquestes instal·lacions, els visitants podran conèixer els detalls i l’aspecte dels espais de la botiga, la rebotiga i el laboratori i quins usos específics tenien cadascun d’ells. També es dedica un lloc a fer un repàs per la història dels establiments farmacèutics de Banyeres de Mariola, amb una cronologia que recull els esdeveniments i fets més rellevants de cada farmàcia del municipi.

El museu ha estat acondicionat en dues zones de la casa: una permanent, que podrà visitar-se de 12:00 a 13:30 h, i una segona que pròximament albergarà exposicions temàtiques temporals. El Museu de la Farmàcia s’afig a l’illa de museus situats a Vil·la Rosario, on també es troben el Museu Valencià del Paper, el Museu de l’Espardenya i la Tourist Info, a banda del Museu Torre Font Bona que es troba molt proper. Aquesta proximitat entre ells permet fer una oferta molt atractiva, tant a l’alumnat de col·legis com a visitants per turisme, i ajuda a que l’Ajuntament de Banyeres de Mariola optimitze els recursos de personal.

Després de la inauguració, a les 19:00 h, al mateix recinte del parc municipal, tindrà lloc el concert de jazz de Cristina Blasco Quartet titulat «Com un gust meu». El concert està dins de la sisena edició del cicle «Jazz amb la Manco», patrocinat per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari