Nou model de serveis socials municipal

L’Ajuntament de Banyeres ha publicat:
NOU MODEL DE SERVEIS SOCIALS MUNICIPAL
 
Representants de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, junt a altres alcaldes i regidors de més de 200 municipis valencians, van assistir el dissabte 30 d’abril a l’acte de presentació del nou model de serveis socials que aplicarà el Consell de la Generalitat Valenciana. La regidora de Benestar Social, Rocío Alfaro, junt a l’alcalde, Josep Sempere, van rebre la informació de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i dels tècnics de Conselleria sobre el nou pla basat en el municipalisme i la proximitat amb els ciutadans. La jornada ha servit per explicar les línies principals d’aquesta actuació que vol implicar també els ajuntaments de manera directa per a atendre l’emergència social amb la màxima celeritat possible a través de la universalitat de l’atenció.
 
Oltra ha destacat la necessitat que hi haja una comunicació fluïda entre les diferents entitats, amb independència de si són locals, autonòmiques o estatals per a coordinar tots els recursos. S’han destinat 83.600.000 d’euros en línies directes per als ajuntaments, amb l’objectiu que puguen incrementar el personal d’atenció primària dels serveis socials base o poder augmentar les partides destinades a la pobresa energètica o la renda garantida de ciutadania.
 
El canvi de model té un dels seus eixos fonamentals en el Pla d’Inclusió i Cohesió Social, una acció transversal que afecta les diferents conselleries implicades, de manera que tots els projectes i programes que s’articulen en àrees com sanitat, educació, habitatge o hisenda, tenen a partir d’ara una gestió conjunta i coordinada.
Arxivat en: General

Deixa un comentari