Nova zona blava a la plaça Major

L’Ajuntament de Banyeres ha publicat:
NOVA ZONA BLAVA A LA PLAÇA MAJOR
 
L’Ajuntament de Banyeres de Mariola, a través de la Regidoria de Seguretat i Trànsit, ha habilitat tres noves places de zona blava a la plaça Major per a donar més servei d’estacionament al centre històric perquè els veïns puguen accedir als establiments comercials o a fer gestions administratives. Donada la limitació física de l’espai disponible a la plaça i la dificultat de conciliar tots els usos, s’ha decidit aquesta actuació per a garantir la rotació d’estacionaments a fi de fer possible la distribució equitativa entre tots els usuaris i evitar que es produïsquen situacions de caos circulatori. Els horaris en els quals es podran utilitzar les places d’aparcament són, en dies laborables, de 09:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h. Els dissabtes, de 09:00 a 14:00 h. L’ús de les places està limitat a vint-i-cinc minuts i no estarà permés estacionar en aquests tres aparcaments fora d’aquests dies i horaris.
 
Aquesta intervenció s’emmarca dins del Pla de Mobilitat de Banyeres de Mariola que està aplicant-se en diferents etapes. L’Equip de Govern recorda que el passat mes de desembre de 2015, la Policia Municipal va fer una primera campanya d’avisos als vehicles que estacionen en doble fila de manera inadequada a la plaça Major per a informar-los que incumpleixen el Reglament General de Circulació (Reial Decret 1428/2003). Tot i això, el Govern municipal va considerar convenient prorrogar quatre mesos més el periode sense aplicar sancions, fins que s’habilitara la zona blava que ara entra en servei.
 
També cal recordar que en una segona fase es va posar a disposició dels veïns de Banyeres el nou aparcament municipal de la Malena per a facilitar l’estacionament i accés a la zona històrica del poble amb cinquanta-quatre places gratuïtes per a turismes, cinc per a motocicletes i una per a discapacitats.
 
El Pla de Mobilitat comptarà amb futures millores. Aquest periode de canvis està encaminat a millorar els desplaçaments de les persones de Banyeres de Mariola. En aquesta tercera fase d’habilitació de nous estacionaments amb limitació horària, l’Ajuntament i la Policia Local agraeixen la col·laboració ciutadana d’aquelles persones que ja han començat a fer un ús correcte dels estacionaments.
Arxivat en: General

Deixa un comentari