Expliquem el per què de les coses

Després que el Partit Popular haja emés un comunicat titulat «Compromís i PSOE rebutgen dues mocions del Grup Popular», on expliquen només la postura del seu partit i ometen les raons explicades pel Govern municipal en el ple, Compromís per Banyeres de Mariola informa als veïns de la resposta que es va donar a les mocions presentades pel PP perque els ciutadans tinguen la informació íntegra.

En la primera moció, el Grup Popular pretenia que s’aprovara un text que sol·licitara un compromís dels ajuntaments de Bocairent, Beneixama i Biar a incloure en els seus pressupostos de 2017, 2018 i 2019 partides per a la reparació del camins que fiten amb el terme municipal de Banyeres de Mariola. La resposta de Compromís va ser que, tot i la bona relació del nostre Ajuntament amb les corporacions dels pobles veïns i la comunicació fluida que es manté amb ells, el Partit Popular sap perfectament que, pel respecte institucional més bàsic, cap ajuntament pot fer la ingerència d’immiscuir-se en la redacció dels pressupostos d’un poble veí. Com tampoc l’Ajuntament de Banyeres admetria que un altre consistori alié li dictara en quines coses concretes ha de gastar el seu pressupost. Aquesta evidència va fer que Compromís no recolzara la moció redactada en solitari pel PP conforme estava formulada, tot i que, per descomptat, l’Ajuntament suggerirà als altres municipis la reparació sempre que tinga ocasió i seguirà treballant com fins ara en l’acondicionament dels camins rurals.

La segona moció del PP plantejava que les reunions de les meses de contractació tingueren un caràcter públic. La resposta de Compromís va ser que aquesta condició ja es produeix, ja que a l’apartat de Transparència del web de l’Ajuntament s’anuncien les dates de les reunions en les quals pot estar present qualsevol veí de Banyeres que ho desitge. Compromís considera que la transparència està totalment garantida, ja que quan la mesa fa una contractació, té lloc en un acte públic on acudeixen tots els partits polítics amb representació municipal, així com els veïns interessats que volen assistir-hi. Per aquest motiu, Compromís no va considerar necessari fer cap modificació, segons plantejava la moció del PP.

La tercera moció del PP va ser recolzada per Compromís, fet que desmenteix l’afirmació del portaveu popular que va dir que se’ls voten totes les mocions en contra per sistema. Compromís sempre argumenta el sentit del seu vot segons els seus criteris propis de partit. En aquesta ocasió, el regidor de Medi Ambient de Compromís es va alegrar per la sensibilitat mediambiental mostrada pel PP i es va posicionar a favor de la moció que demana celebrar, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de voluntariat per a la neteja d’alguns punts del nostre terme municipal. Per això, el vot de Compromís va ser en positiu.

Compromís recorda que, en diverses ocasions, ha instat el Partit Popular a treballar i consensuar les mocions que siguen d’interés general per al poble de manera conjunta entre totes les forces polítiques en les comissions prèvies als plens municipals. Així s’havia fet durant els darrers huit anys quan el PP en el Govern ho va proposar i Compromís es va mostrar d’acord. El PP prefereix no dialogar en cap cas i presentar sempre les mocions en solitari. Els populars han manifestat que no pensen rectificar aquest criteri durant tota la legislatura.

Per a evitar informacions sesgades o parcials, Compromís recomana els veïns que vegen els plens municipals complets que estan disponibles al canal de youtube de l’Ajuntament de Banyeres. Així accediran a les intervencions del Partit Popular, però també als parlaments de la resta dels partits polítics, de manera que tinguen la informació sencera.

Arxivat en: General

Deixa un comentari