En marxa els treballs de rehabilitació al Molí Sol

L’Ajuntament de Banyeres ha publicat:
EN MARXA ELS TREBALLS DE REHABILITACIÓ AL MOLÍ SOL

Els treballs de rehabilitació d’una de les edificacions del conjunt arquitectònic del Molí Sol, propietat de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, estan en marxa des de fa un mes. L’obra té com objectiu recuperar i adequar l’edifici que té accés directe des de la carretera Banyeres-Biar, on estava l’antiga bàscula del molí paperer, per a convertir-lo en el Centre d’Interpretació del riu Vinalopó. El projecte preten dotar l’immoble d’un ús cultural i turístic que el convertisca en un lloc de referència per a la zona amb activitats relacionades amb la Ruta dels Molins i el Parc Cultural de l’Aigua.

La intervenció està promoguda per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i el tècnic encarregat del projecte és l’arquitecte municipal de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola Vicente Ferrero. Pel que fa a la inversió, l’empresa a la qual se li ha adjudicat la rehabilitació està fent uns treballs valorats al voltant dels 100.000 euros.

L’actuació que està fent-se compren també la tala d’arbres que es troben a l’interior del recinte i la demolició de les dependències annexes en ruïnes. La rehabilitació de l’edifici principal integra la coberta, les façanes i l’interior que es proveirà de l’equipament necessari per a la seua nova funció com a centre d’interpretació. Així mateix, està urbanitzant-se i delimitant-se amb un mur perimetral el solar on queda enquadrat l’edifici principal.

Arxivat en: General

Deixa un comentari