L’Ajuntament de Banyeres ha publicat:
L’AJUNTAMENT ORGANITZA UNA FOGUERA DE SANT ANTONI A LA PLAÇA MAJOR
 
L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha organitzat una foguera a la plaça Major per a celebrar la rebolcada de la llonganissa de sant Antoni. En aquesta activitat de recuperació de la tradició de torrar la llonganissa col·laboren l’Agrupació Musical La Nova, el Grup Scout Edelweiss i el Col·lectiu Serrella. Serà el dissabte 16 de gener a partir de les 20:00 h. La vetlada estarà ambientada per la banda La Nova i l’actuació del grup de folk Notes Soltes. També hi haurà jocs per a menuts i grans.
 
L’Ajuntament farà la foguera i repartirà herbero i mistela als majors que ho desitgen. Cada assistent haurà de portar el que vulga torrar, menjar i beure. S’aconsella que els grups de persones que vulguen torrar porten les seues pròpies graelles. Per la seguretat de tots i per evitar accidents no es permetrà portar ampolles de vidre.
 
Després que la tradició de la rebolcada haguera anat a menys, els darrers anys s’ha anat recuperant a poc a poc per part dels veïns, per la qual cosa, el Govern municipal ha decidit donar-li la dignitat que es mereix posant els mitjans i habilitant la plaça Major per a fer la celebració.