L’Ajuntament de Banyeres de Mariola aprova els pressupostos 2019

En un ple extraordinari per a debatre els pressupostos municipals, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola va aprovar el passat 17 de gener el «Pressupost i despesa pública» previst per a l’exercici 2019. L’alcalde, Josep Sempere, va fer l’exposició dels comptes en nom de l’Equip de Govern municipal. Segons Sempere, «les despeses han sigut ajustades al màxim en la majoria de les partides pressupostàries» i va afegir que «L’Equip de Govern vol fer patent el seu rigor en el control pressupostari».

En l’exposició es va assenyalar que l’any 2019 inclou unes eleccions al mes de maig, fet que ocasionarà que el pressupost per a 2019 es desenvolupe entre el final d’aquesta legislatura i el començament de la pròxima. L’alcalde va explicar que, atesa aquesta circumstància, s’han confeccionat uns pressupostos bàsics respecte a les despeses ordinàries perquè l’haurà d’executar el nou Govern resultant de les eleccions.

Com en exercicis anteriors, s’ha donat una atenció especial a la vessant educativa, cultural, esportiva i, de manera important, aquella relacionada amb el benestar social dels veïns i les veïnes de Banyeres de Mariola. Es contempla també una important previsió en el capítol d’inversions, degut a les aportacions previstes de la Generalitat Valenciana i la Diputació d’Alacant. Segons Sempere, les línies mestres són: estabilitat pressupostària, principi de sostenibilitat financera i caràcter social.

El pressupost d’ingressos i despeses per a 2019 és d’11.345.723,80 euros. Tot i que l’IPC anual de 2018 ha pujat l’1’2 per cent, l’Equip de Govern ha decidit congelar els impostos municipal per quart any consecutiu.

Josep Sempere va qualificar els pressupostos com a «prudents» pel que fa a les previsions, però cal remarcar l’ingrés de més de tres-cents mil euros, per part de Diputació d’Alacant, per a la construcció del Centre de Dia per a Malalts d’Alzheimer i de més de tres milions d’euros per part de la Generalitat Valenciana per a la construcció del nou aulari d’Educació Infantil al CEIP Alfonso Iniesta.

L’alcalde va passar a detallar l’apartat de despeses, entre les que es troben les de personal laboral, personal a través de convenis, cursos, tallers, activitats de joventut, activitats d’educació i formació, servei de neteja d’edificis, conservació de parcs, jardins i de l’àrea d’acampada, voluntariat de Protecció Civil, recolzament del comerç local, ramaderia, seguiments arqueològics, aportacions a la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, quotes de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i del Consorci de Bombers, entre altres.

En les inversions de més importància previstes, destaquen per la seua quantia la construcció d’un Centre d’Alzheimer; la construcció d’un nou aulari d’Educació Infantil i d’un trinquet annex dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació; millores en les instal·lacions esportives; urbanització i infraestructures; inversions en parcs i jardins; i la implantació de l’Administració electrònica.

També s’inclou en aquest capítols l’ampliació del Cementeri; finalització de la reforma del Museu Valencià del Paper; col·locació d’aparells d’aire condicionat al Teatre Principal; nou despatx per a Serveis Socials; pavimentació del llavador municipal; millores a la teulada i pintada interior del Mercat Municipal; asfaltat de carrers; soterrament de línies de cablejat elèctric; compra de maquinària nova per a la brigada d’obres; millores en il·luminació i actuacions puntuals a la xarxa d’aigua potable i de clavegueram.

Arxivat en: Ajuntament, Economia

Deixa un comentari