L’Ajuntament de Banyeres ha publicat:

LA REGIDORIA DE TURISME DE BANYERES ORGANITZA UN CURS GRATUÏT D’INTRODUCCIÓ AL «GEOCACHING»

La regidoria de Turisme de Banyeres de Mariola ha organitzat, a través de la Tourist Info, un curs gratuït de geocerca, conegut en anglés com a «geocaching». Està programat per als dies 5, 7 i 14 de novembre. En aquest curs s’abordaran diverses estratègies per a l’animació turística del patrimoni natural i cultural amb alguns exemples pràctics aplicats a Banyeres de Mariola. Les jornades estan patrocinades per l’Ajuntament de Banyeres de Mariola i la Diputació d’Alacant i compten amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant. Les inscripcions es poden fer a la Tourist Info de Banyerers de Mariola.

La geocerca té el seu origen en els sistemes globals de navegació per satèl·lit. El principal objectiu d’aquest joc, en aquest cas amb propòsits turístics, és trobar un tresor que es troba en un amagatall. Actualment existeixen més de dos milions de tresors actius amagats en més de dos-cents països i més de sis milions de jugadors per tot el món.

El dia 5 de novembre, el regidor de Turisme, Jose Martínez, inaugurarà el curs i donarà pas a Rosario Navalón, professora titular d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat d’Alacant que parlarà d’estratègies per a atendre la demanda turística dels castells del Vinalopó. Tot seguit, Manuel Burló, del Servei d’Esports de la Universitat d’Alacant, farà una introducció al geocaching. El 7 de novembre està programada una eixida de camp per a la posada en pràctica d’algunes accions i la preparació d’una activitat de geocerca a Banyeres de Mariola a càrrec dels mateixos especialistes de la Universitat d’Alacant. En la tercera jornada del dia 14 tindrà lloc un esdeveniment pràctic d’aquesta tècnica a partir dels recursos patrimonials de Banyeres de Mariola.