Nota publicada al perfil de l’Ajuntament de Banyeres:

PLE EXTRAORDINARI URGENT PER LA PEDREGADA

Amb motiu dels danys produïts per la pedregada del passat divendres 31 de juliol, s’ha celebrat un ple extraordinari urgent el dijous 7 d’agost. La urgència ha vingut determinada per la necessitat d’agilitzar els tràmits per a la sol·licitud d’ajudes privades dels afectats.

L’alcalde, Josep Sempere, ha explicat en el ple que la pedregada del 31 de juliol, per les seues característiques excepcionals, ha alterat considerablement les condicions de vida de molts veïns de Banyeres de Mariola i ha causat danys greus en diversos bens del terme municipal que necessiten una reparació immediata. Això fa necessari, davant d’aquesta situació de naturalesa catastròfica, l’adopció de mesures previstes per la Llei que regula les subvencions destinades per a aquests casos. El ple, per unanimitat dels membres assistents de totes les forces polítiques, ha aprovat sol·licitar a l’Administració de l’Estat les ajudes habilitades per a paliar els danys causats per la tempesta en bens industrials i de particulars.

També, per unanimitat, s’ha aprovat l’acord de bonificar el noranta-cinc per cent de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres als particulars i empreses afectats que ho sol·liciten i que acrediten la relació directa del dany amb la pedregada.

El ple extraordinari pot veure’s al canal de youtube de l’Ajuntament de Banyeres.