L’Ajuntament de Banyeres ha publicat:
LES MESURES EXIGIDES PER L’AJUNTAMENT MINIMITZARAN LA URBANITZACIÓ DEL SECTOR 6
 
Al llarg d’un any de treball tècnic, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha exigit al promotor de la urbanització del Sector 6 una sèrie de canvis en el plantejament urbanístic perquè l’impacte de l’obra sobre la zona de la Mallaeta, que està situada al costat del Cementeri Municipal, siga mínim. Les actuacions exigides pretenen millorar l’integrament paisagístic de les cases en un paratge que compta ja amb altres construccions prèvies.
 
La primera mesura que aplicarà el constructor serà la reducció de la densitat urbanística perquè es produisca un menor impacte. A la reducció d’habitatges del perímetre exterior s’afegiran unes zones verdes al voltant perquè hi haja un amortiment entre la zona urbana i la rural. S’ha exigit una reducció del 36% d’habitatges en la part que fita amb el camí de la Mallaeta, de manera que s’han reduït de 25 a 16 parcel·les. Així mateix, s’han eliminat les parcel·les de 400 metres quadrats d’edificació aïllada al llarg del vial limítrof.
 
En segon lloc, es crearà un carril bici de 1.132 metres que discorrerà per les vies principals de la proposta amb la intenció de connectar-la amb el poble, el poliesportiu i les zones verdes vinculades a l’accés. Això comportarà una major seguretat i ordenació en un camí on s’ha tingut en compte que és molt transitat cada dia per ciclistes i vianants, així com esportistes de tot tipus.
 
En tercer lloc, l’Ajuntament ha exigit un augment d’arbrat als carrers perquè donen ombra i facen més natural el tram. Del projecte inicial, s’ha augmentat un 21% dels carrers que compten amb arbres.
 
Per últim, perquè la consolidació urbana de l’àrea siga natural i progressiva, l’àrea s’ha dividit en tres fases d’execució. La intenció és evitar que queden zones desocupades i a meitat construir. La primera unitat en executar-se serà la més pròxima al Cementeri Municipal; la segona, la més propera a les construccions que ja hi han al camí que puja des de l’entrada del marcador del camp de futbol; i la tercera, tornarà a la zona del vial principal de la Mallaeta. La construcció estarà determinada per la demanda. Per tant, per començar la segona, caldrà estar la primera fase completa.
 
El sector urbanitzable de la Mallaeta va ser aprovat l’any 1997 dins de les Normes Subsidiàries de Banyeres de Mariola i van ser aprovades per la Comissió Territorial d’Urbanisme d’aquell mateix any. L’any 2007 es va obrir un concurs per a desenvolupar el sector al qual van optar diverses empreses urbanitzadores. L’any 2008, l’Ajuntament d’aleshores va adjudicar la construcció del sector a Promociones la Mallaeta SL. El projecte va quedar suspés per l’Ajuntament l’any 2012 per motius econòmics i el termini de suspensió va ser ampliat amb una pròrroga. El juliol del 2016, l’urbanitzador va demanar el reinici del desenvolupament del sector amb les mateixes condicions que havien estat aprovades anys arrere en el Programa d’Actuació Integrada, però l’Ajuntament ha reconsiderat les condicions del projecte i ha exigit al promotor que faça canvis de millora pel que fa a l’ocupació, la densitat d’habitatge i el respecte mediambiental. Finalment, en 2017, l’agent urbanitzador ha fet tots els canvis en el projecte requerits per part de l’Ajuntament per tal de poder començar les obres.