L’Ajuntament de Banyeres ha publicat:
JORNADA INFORMATIVA PER A LA PREVENCIÓ DEL CÀNCER COLORECTAL
 
La Regidoria de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola, amb la col·laboració del Centre de Salut de Banyeres de Mariola i el Centre de Salut Pública d’Alcoi, han organitzat aquest divendres 24 de març una jornada de prevenció del càncer colorectal. El programa, promogut per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, va dirigit a homes i dones d’entre 50 i 69 anys que no presenten símptomes. La prova és gratuïta i consisteix en la recollida d’una mostra de femta que és analitzada per a després comunicar el resultat a l’interessat. La recollida de la mostra es fa d’una manera molt senzilla utilitzant un recipient preparat per a l’ocasió que arriba al domicili de les persones interessades des del Centre de Salut Pública d’Alcoi.
 
Les persones d’aquesta franja d’edat estan rebent una carta d’invitació amb les instruccions per a participar en la campanya. La jornada es farà el divendres 24 de març, a les 19:30 h, a la Casa de Cultura de Banyeres de Mariola. Participarà personal sanitari del Centre de Salut de Banyeres de Mariola, professionals del Centre de Salut Pública d’Alcoi, farmacèutics i membres de l’Associació Contra el Càncer de Banyeres de Mariola. La jornada servirà per a explicar amb detall la prevenció del càncer colorectal i per a resoldre tots els dubtes que puguen sorgir entre els assistents. A més a més, es presentaran els resultats de la campanya anterior.
 
Els especialistes recorden que aquesta malaltia, si es detecta a temps, pot curar-se en el noranta per cent dels casos. Per això és molt important la prevenció i que la població estiga ben informada, per la qual cosa és desitjable la major assistència i participació en el programa. Per a més informació, el veïnat pot consultar el seu metge de família.