L’Ajuntament de Banyeres ha publicat:
S’INAUGURA A BANYERES DE MARIOLA L’EXPOSICIÓ «BALLAR EL MORO» AMB UNA TAULA REDONA

El divendres 11 de març de 2016, a les 19:30 h, tindrà lloc una taula redona a la Casa de Cultura de Banyeres de Mariola titulada «Orígens i diversitat de les festes i danses de moros i cristians». Participaran els especialistes Juan Antonio Alcaraz, Isaac Donoso i Raül Sanchis. Moderarà la xarrada Vicent Berenguer.

Juan Antonio Alcaraz, d’Ontinyent, ha sigut secretari general del II Congrés de Moros i Cristians de 1985 i un estudiós de les ambaixades de moros i cristians de diferents països europeus i americans. Isaac Donoso, de la Universitat d’Alacant, és filòleg, hispanista, arabista, filipinista, musicòleg, traductor, sotsdirector de «Revista Filipina» i membre del Grupo de Investigación Humanismo-Europa. Raül Sanchis desenvolupa actualment una tesi doctoral sobre dansa i música festiva d’arrel tradicional a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i és el comissari d’aquesta exposició.

Tot seguit s’inaugurarà la mostra «Ballar el moro» a l’espai expositiu del Teatre Principal. Podrà visitar-se de l’11 de març fins el 10 d’abril. Els horaris són de dimecres a dissabte, de 19:00 a 21:00 h i els diumenges i festius, de 12:00 a 14:00 h i de 19:00 a 21:00 h.