El Govern municipal ha informat als grups polítics sobre la beca de formació de la Diputació d’Alacant

L’Ajuntament de Banyeres ha publicat la següent nota:

EL GOVERN MUNICIPAL HA INFORMAT ALS GRUPS POLÍTICS SOBRE LA BECA DE FORMACIÓ DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

Els grups polítics de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola han estat informats pel Govern municipal sobre una decisió que s’ha pres sobre la beca de formació subvencionada per la Diputació d’Alacant per a cobrir un lloc de treball temporal de tres mesos, d’agost a octubre, en l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola.

El 13 de maig d’enguany, abans de les eleccions municipals, es va obrir el termini de sol·licitud de l’esmentada beca adreçada a aturats llicenciats en Geografia i Història, Humanitats i Biblioteconomia, a la qual es va presentar Jose Martínez Molina. Una vegada passades les eleccions del 24 de maig, el dimecres dia 27 es va comunicar a Jose Martínez el Decret d’alcaldia firmat per Antonio Belda que el nomenava com la persona guanyadora del concurs de mèrits de la plaça, per ser el sol·licitant que sumava més punts i perquè no hi havia cap incompatibilitat legal en ser regidor i percebre la beca.

Tot i això, davant la circumstància no esperada que s’ha produït, on Jose Martínez té la condició de regidor i forma part del Govern municipal (una condició que no es donava quan va sol·licitar la feina), Jose Martínez ha decidit dues coses: en primer lloc, no renunciar directament a la beca perquè això comportaria que Diputació la deixaria deserta i sense cobrir, i l’Ajuntament de Banyeres perdria una plaça d’un treballador durant tres mesos en l’àrea de Cultura. En segon lloc, Jose Martínez ha decidit no cobrar els mil cinc-cents euros de la beca i donar-los íntegrament a l’Associació de Malalts d’Alzheimer de Banyeres de Mariola perquè no es perguen els diners i, sobretot, perquè no es produisca cap conflicte d’interesos.

D’aquesta manera, amb la renúncia a l’aportació econòmica per part de Jose Martínez que li correspon legalment, però sense renunciar a fer el treball que va sol·licitar, l’Ajuntament no perd el benefici de tindre un becari llicenciat treballant durant tres mesos sense cap cost i, alhora, els mil cinc-cents euros aniran a parar a una associació del poble que tant necessita d’ajudes per a cobrir els serveis que presta als veïns.

Arxivat en: General

Deixa un comentari