Aclariments sobre el comunicat del PP de Banyeres

El dia després del primer ple municipal d’aquesta legislatura, el grup municipal del Partit Popular de Banyeres va fer públic un comunicat on expressa diverses opinions polítiques sobre les quals Compromís no té res que objectar. Estan en el seu dret i és la seua obligació exercir les tasques que se li encomanen a un partit quan està en l’oposició amb l’estil que ells consideren més adequat. En canvi, creiem convenient rectificar algunes de les dades que ha difós el Partit Popular i simpatitzants seus per les xarxes perquè no són certes o són inexactes i els veïns tenen tot el dret a tindre la informació completa damunt la taula.

La seua crítica principal és que a l’Ajuntament de Banyeres li eixirà més car aquest Govern que l’anterior. Per a argumentar-ho comptabilitzen la xifra global sense explicar per què passa açò i ometen detalls que, segons entén Compromís, són molt importants.

Per a situar bé la qüestió, cal recordar algunes coses que els populars no han dit: que en la xifra global que ells utilitzen està inclosa la despesa de tots els regidors, també els de el PP; que les retribucions per assistència a plens i comissions s’han baixat un deu per cent respecte a la pujada anterior del PP que es va dissenyar a mida per a l’anterior alcalde; que s’ha fixat un màxim anual a tots els regidors (amb regidoria o sense ella) perquè no puga haver-hi cap sorpresa d’última hora; que les persones amb dedicació exclusiva no cobraran res més afegit pel fet d’assistir a plens i comissions; que s’ha instaurat el vot ponderat en les comissions perquè el sufragi de cada representant valga pel nombre total dels regidors del seu grup i s’estalvie en indemnitzacions.

D’una altra banda, trauen algunes conclusions que no són certes en intentar comparar el sou de l’alcalde actual amb el de l’alcalde anterior, conclusions aventurades posat que ningú havia pogut saber encara quina quantitat exacta havia cobrat Antonio Belda de l’Ajuntament, uns diners afegits a la pensió pública que cobra com a militar en la reserva.

Així que les dades oficials, perquè el veïnat les puga saber, són que Josep Sempere cobrarà a partir de setembre el mateix sou que cobrava com a mestre, és a dir, catorze pagues amb un sou net de 2.031 euros. Josep és mestre des de 1999 (amb els triennis i sexennis corresponents) i exercia també d’encarregat del servei de menjador escolar (amb el seu complement econòmic). Cal dir també que la seua contribució a la Seguretat Social correrà a càrrec de la Conselleria d’Educació i no de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola.

Pel que fa a l’anterior alcalde del Partit Popular, Antonio Belda, que teòricament estava en el càrrec sense cobrar, només el 2014 va percebre oficialment 24.289 euros a través d’indemnitzacions i dietes perquè açò no li impedira seguir cobrant la pensió pública que li correspon com a militar. Si dividim –per a poder fer la comparació– entre catorze pagues, tenia un sou mitjà de 1.734 euros a sumar a la pensió que cobra. Si volem posar-ho en xifres absolutes, com ha fet en el seu comunicat el Partit Popular, l’anterior alcalde ha percebut en total els últims huit anys uns 190.000 euros.

A més de les quantitats, cal dir que ni Compromís ni Josep Sempere han enganyat ningú, perquè el candidat va dir durant tota la campanya electoral que deixaria la seua ocupació professional per a dedicar-se en exclusiva al treball de l’Ajuntament en les àrees que necessiten una atenció permanent. Desgraciadament, altres ho han camuflat i hem hagut d’esperar huit anys per a poder saber què cobrava exactament l’anterior alcalde, l’alcalde que deia que no cobrava.

L’actual Govern municipal està treballant en la posada en marxa d’un portal de transparència perquè els veïns puguen saber de manera detallada totes les dades que són públiques i que fins ara no s’havien pogut saber.

Arxivat en: General

Deixa un comentari