La cultura és la base fonamental del que som. Des de la Coalició Compromís per Banyeres de Mariola, apostem clarament per una cultura per a totes les edats, amb una programació equilibrada entre produccions locals i professionals. Hem de dedicar especial atenció a recuperar i crear de nou públic jove.

Compromís aposta per ajudar i fomentar les programacions de les associacions i entitats locals que presenten un projecte d’activitats, amb una partida que ha de ser totalment independent de la partida dedicada a les activitats culturals de caire professional que abracen la música, el cinema, el teatre, les arts plàstiques, el món del llibre i de la lectura i tot allò que mostre el que s’està fent a tot arreu.

Respecte als edificis culturals (Casa de Cultura i Teatre Principal), cal replantejar les activitats a que han d’estar destinats, sobretot la casa de cultura.  A més, caldria revitalitzar el parc de Vil·la Rosario com a centre de la majoria d’activitats culturals del nostre poble, durant els mesos de maig, juny i juliol, amb contacontes, circ de carrer, teatre de carrer, concerts, etc.; amb la intenció que la primavera i l’estiu de Banyeres arrastren a la gent de la comarca.

Volem crear un cicle estable de música en valencià, recolzar els grups de música de joves locals, revitalitzar el teatre valencià i en valencià, promoure un concurs de curtmetratges i el seu festival d’exhibició, recuperar la programació de cinema i la mostra de teatre amateur (fomentant els intercanvis). Compromís aposta per fer servir la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat per a donar a conèixer les nostres propostes culturals (fetes per les associacions de Banyeres) a la resta de pobles que en formen part.

Respecte de la Biblioteca Municipal, Compromís proposa crear una pàgina web per a millorar el servici a l’usuari i informar-lo de tot el que podria fer-se: animacions lectores, presentacions de llibres, jornades del llibre i de la lectura, invitacions a autors, taules redones, teatre i animació. A més a més, volem crear un pla de foment lector municipal, on estiguen les escoles, la biblioteca i els pares. Per tot açò, la biblioteca necessita un suport de personal per a cobrir els períodes de vacances o les èpoques d’exàmens (per poder ampliar l’horari).

Cal aconseguir que Banyeres siga un referent cultural i Compromís treballarà amb valentia per aconseguir-ho.